Saxion Sponsorloop


 In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2009 hebben 'juf' Beja en enkelen studenten verpleegkunde van de Saxion Hogeschool te Enschede een sponsorloop georganiseerd en een collecte gehouden voor de stichting 'Vrienden van DonKhaen’. Zij deden dit in het kader van 'Internationale Vrouwendag'.

Internationale Vrouwendag:
De eerste Internationale Vrouwendag vond plaats in 1911 en is op 8 maart 1975 door de Verenigde Naties officieel erkend en staat in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Er wordt aandacht besteed aan de positie van de vrouw. Thema's kunnen zijn: de verbetering van medische zorg voor vrouwen, vrouwenkiesrecht, verbetering van de positie van vrouwen in de wetgeving en wereldvrede. Kortom meer gedetailleerd speciale aandacht vragen voor vrouwen kan helpen hun situatie te verbeteren.

Waarom deze Stichting:
Via een oud-studente had Beja gehoord over de stichting 'Vrienden van DonKhaen'. Deze oud-studente is bekend geworden met de stichting tijdens een backpack reis door Thailand waar zij het dorp DonKhaen had bezocht, er een dia presentatie over had gemaakt en deze Beja had toegestuurd. Daarin werd de schrijnende situatie van met name de kansloze meisjes zichtbaar, dat maakte diepe indruk. Zodoende hebben Beja en haar studenten zich verder verdiept in de stichting. Ze onderschreven de doelstelling en vonden de stichting zó nodig, gezien de omstandigheden van meisjes en jonge vrouwen in DonKhaen, dat ze besloten deze stichting financieel te ondersteunen met als doel de vicieuze cirkel voor de meiden te doorbreken en ze een kans te geven om te kunnen studeren.

    

Sponsorloop:
De zes studenten van Beja hebben uiteindelijk het plan bedacht om op 8 maart geld in te zamelen door middel van een sponsorloop en een collecte op Saxion Hogescholen. Kinderen van basisschool Drakensteyn hebben rondjes om de Grote Kerk op de 'Oude markt' in Enschede gelopen, waarbij ze geld konden verdienen per rondje. De totale opbrengst was maar liefst 3400 euro!!

Een kleine greep uit de persberichten:

SAXION ORGANISEERT SPONSORLOOP VOOR THAILAND
DONDERDAG, 05 MAART 2009 15:30 nieuwsbank.nl


Enschede (ANP) - Zes studenten van de opleiding verpleegkunde van Saxion organiseren in Enschede een sponsorloop om geld in te zamelen voor de Stichting Vrienden van Donkhaen. Deze stichting helpt jonge meisjes in Thailand aan een opleiding zodat ze niet in de prostitutie belanden. De sponsorloop wordt samen met 100 leerlingen van basisschool Drakensteyn op 9 maart aanstaande georganiseerd op de Oude Markt in Enschede. Om 10:00 uur geeft Frans Pol, directeur van de opleiding verpleegkunde van Saxion, het startschot voor de eerste groep. Wethouder Ed Wallinga, gemeente Enschede, geeft de tweede groep om 13:00 uur het startsein. Via een oud-studente van de opleiding verpleegkunde, die momenteel reist door Thailand, hoorde het zestal studenten van de Stichting Vrienden van Donkhaen (Ban Donkhaen is een dorpje in het noordoosten van Thailand). Ze besloten actie te ondernemen rondom Internationale Vrouwendag op 8 maart 2009. Door geld op te halen en te collecteren proberen de studenten bewustwording te creëren voor dit steeds weer terugkerende probleem. Riet Brinkman, directeur van basisschool Drakensteyn (locatie J.P. Coenstraat), heeft haar medewerking toegezegd in dit mooie initiatief om verschillende redenen: "We zijn altijd genegen iets voor een ander te doen. Wij leren onze leerlingen dat je niet alleen voor jezelf op deze wereld staat, maar ook iets voor anderen kan betekenen." Bovendien besteedt de school op dit moment veel aandacht aan het thema `Enschede'. "Dat de sponsorloop juist in het oude centrum van Enschede plaatsvindt, is natuurlijk een leuke aansluiting op ons thema", aldus de directeur. 
 
 
Zes studenten van de opleiding Verpleegkunde aan de Saxion Hogeschool Enschede organiseren:
 
SPONSORLOOP
 om geld op te halen voor de stichting 'Vrienden van DonKhaen', 
die zich inzet om jonge meisjes uit de prostitutie te halen.
  • maandag 9 maart 2009
  • plaats: Oude Markt (rond de kerk), Enschede
  • tijd: 10.00 uur en 13.00 uur
'Veel jonge meisjes in Thailand komen in het prostitutie netwerk van Bangkok terecht, 
om zo geld te verdienen om de familie financieel te onderhouden. 
Wij willen geld inzamelen voor deze meisjes 
door middel van een sponsorloop in de binnenstad van Enschede.'
Frans Pol directeur van de academie gezondheidszorg zal de eerste groep laten starten. 
En wethouder Ed Wallinga zal het startsein van de tweede groep geven.
Zie ook: Help deze jonge meiden! De Weekkrant, Enschede, 23 februari 2009
Bron: www.vrouwendag.nl

Deze website werd mogelijk gemaakt door:

en het Twente Golf Event namens:
29 - 01 - 2013

Bezoek januari 2013


Hallo Beste Vrienden in Nederland, Het was weer een leuk ritje naar DonKhaen en terwijl ik...