Bezoek December 2009


Dag Lieve mensen,

We zijn weer terug van een FANTASTISCHE reis door Thailand met als hoogtepunt (naast een heleboel andere geweldige ervaringen) ons bezoek aan Don Khaen!

Het was indruwekkend om het dorp te bezoeken en de prachtige meiden te ontmoeten waar het allemaal om begonnen is! In eerste instantie hield iedereen even wat afstand maar zoals jullie op de foto's kunnen zien waren ze ontzettend blij met ons bezoek. De roze petjes die over waren van de sponsorloop, de zaklampjes en vingerpoppetjes voor de kleintjes en het naaigerei viel ontzettend in de smaak, te zien aan de glimlach op ieders gezicht, te merken aan de omhelzingen die we mochten ontvangen.

We hebben 's avonds zo'n 20 meiden meegenomen in ons busje om uit eten te gaan, dat was natuurlijk een groot feest. 's Morgens hebben we bij hen ontbeten en het dorp bekeken, en de bewoners hebben ons bekeken en aangeraakt want zo vaak zien ze er geen westerse blanke mensen!
Van al die vriendelikheid en lachende gezichten raak je ontroerd...
Het dorp is armoedig, eenvoudige huizen, zandwegen, water in grote aardewerken potten, magere koeien die door de straten lopen maar even goed altijd die glimlach op de gezichten van de bewoners.

We hebben de de volgende ochtend de creche bezocht waar we met de veewagen door het dorp naar toe zijn gereden! En een bekijks dat we natuurlijk hadden, iedereen lachen en zwaaien naar die zes blanke vrouwen op een veewagen! Later het ziekenhuis bezocht waar een van de meiden als verpleegkundige werkt. Alhoewel we onaangekondigd kwamen werden we heel hartelijk ontvangen en kregen we een rondleiding door het (in onze ogen erg verouderde) openlucht ziekenhuis. We hadden veel bekijks en men vond het geweldig dat er verpleegkundigen uit Nederland bij hen kwamen kijken. Dat hebben ze waarschijnlijk nog nooit meegemaakt. We hebben ook nog wat zwarte Pieten popjes uitgedeeld aan de verpleegkundigen die daar als kinderen zo blij mee waren en ontzettend moesten lachen! En natuurlijk moesten we met z'n allen op de foto!
De overgebleven vingerpoppetjes hebben we afgegeven voor de kinderafdeling.

Geweldig om na al die maanden van voorbereiding nu te ervaren waarvoor je het allemaal hebt gedaan, en bewezen is dat 'alle beetjes helpen' want het sextourisme in Thailand heeft ons erg geschokt. Als je niets hebt, geld moet verdienen om je familie en kinderen te onderhouden dan is het fantastisch om te weten dat er nu een aantal meiden zijn behoed voor het risico om in de prostitutie terecht te komen.

Voor nu, nogmaals ONTZETTEND bedankt voor jullie bijdrage aan dit project namens ons allemaal!

Groetjes, Beja, Marja, Marielle, Marjolein, Bianca en Nathalie.


Deze website werd mogelijk gemaakt door:

en het Twente Golf Event namens:
29 - 01 - 2013

Bezoek januari 2013


Hallo Beste Vrienden in Nederland, Het was weer een leuk ritje naar DonKhaen en terwijl ik...