Bezoek November 2009


Thailand 6 November 2009.
Aan alle lieve Vrienden van DonKhaen.

 

Wellicht dacht u al waar blijft hij zo lang en inderdaad ik ben een maand later dan de drie maanden, die er normaal tussen mijn berichten in zitten. Echter afgelopen zaterdag zijn we weer vol goed moed naar ons Dorp vertrokken om de mensen en dan in het bijzonder de meisjes weer blij te maken met de goede gaven uit Holland.

We, dat waren Berthy en Kees, nieuwe Nederlandse Vrienden van DonKhaen, die wel eens met eigen ogen wilden zien wat ik daar allemaal uitspook. En ja het is een lange rit, zo’n 450 km dwars door Thailand (en terug naar Bangkok) en soms zie ik er wel eens tegenop, maar als we er dan eenmaal zijn en de blijdschap en liefde van de mensen ondergaan is niets meer teveel.

Het gaat goed in het Dorp. Vooral de studie resultaten zijn fantastisch en Prae is definitief geslaagd voor haar Bachelor degree. De officiele uitreiking van het diploma laat nog even op zich wachten, omdat de koning ziek is en de uitreiking door iemand van het koninklijk huis gedaan moet worden. De foto’s zijn in ieder geval wel al gemaakt. Weet u het nog, Prae is het eerste meisje uit het dorp, die met de steun van u afgestudeerd is………………….Ze heeft ook onmiddelijk een baan gekregen in het plaatselijke ziekenhuis waar ook haar zusje Joy werkt nadat zij haar beroepsopleiding had voltooid. Echter schrik niet, het geld wat ze daar verdienen is resp. 100 en 60 Euro per maand…………en dat terwijl het officiele minimum loon al 120 Euro p.m. is. Tel uit je winst…T.I.T. (This Is Thailand)

Mijn voorstel aan hen was dan ook om verder te studeren om zo hun positie verder te versterken. Moesten ze even over nadenken. Prae kan dan haar Masters halen (kosten 100 Euro p.m.) en Joy kan haar verpleegsters opleiding verder afmaken.

Wel beste mensen, dit was het weer voor deze keer. Ons volgende bezoek aan DonKhaen is gepland op 5 december, goeie dag toch ??

 

 

Met vriendelijke groeten,

Theo.


Deze website werd mogelijk gemaakt door:

en het Twente Golf Event namens:
29 - 01 - 2013

Bezoek januari 2013


Hallo Beste Vrienden in Nederland, Het was weer een leuk ritje naar DonKhaen en terwijl ik...